İlk Kadın Öğretmenimiz

Türkelli Köyü’nde İlk Kadın Öğretmen.

Em. Öğrt. Emine Emiroğlu’na kendisini anlatmasını istedik:

Türkelli Köyü’nde dünyaya geldim.

İlkokul 3. sınıfa kadar köyde yaşadım. İlkokul 4-5. sınıfını Beşikdüzü Merkez İlkokulu’nda okudum. Ortaokulu aynı yerde tamamladım. 1959-1960 döneminde Erzurum Nene Hatun Öğretmen Okulu’nun sınavlarını kazandım. Okul bitince Türkelli İlkokulu’na öğretmen olarak atandım. 4 yıl çalıştım. 1969 yılında evlenip Çarşıbaşı Kavaklı Köyü’ne atandım. 4 yıl da orada çalıştım. Oradan İstanbul Eyüp Kocatepe İlköğretim Okulu’na atandım. Tam 22 yıl aynı okulda çalıştım. Nihayet 1995 yılının Şubat sonu emekli oldum.

Bu zaman içerisinde her meslek grubundan öğrenci yetiştirdim. Hepsi ile gurur duyuyorum. İlk mezun ettiğim öğrencilerimle karşılaşıyorum. Bazıları emekli olmuş. Onlar benim gurur kaynağım. Hele hele bunu hiç unutmayan Ahmet Turan’a tüm köyün önünde teşekkürler ediyorum. Diğer öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımın tümüne hayatta başarı ve esenlikler diliyorum.

Köyümüzün İlk kadın Öğretmeni

Türkelli köyünde ilk okuyan kız olarak gururluyum. Ben Türkelli Köyü’ne öğretmen olarak atandıktan sonra, köyün bütün kız çocukları okula yazıldı ve çoğu okudu. O yıllardan sonra artık kız öğrenciler yüksek okullarda okumaya başladı. Benim de üç kızım var. Büyüğü doktor, küçükler öğretmen.

Ben ilk oldum. Dilerim, sonsuza kadar devam eder.