Yargı DUR dedi.

Erdal Kurtoğlu Parkı ve eski BESST Otel arazisi için yargı DUR dedi! 04.01.2024

Trabzon Büyük Şehir Belediyesinin, Beşikdüzü Erdal Kurtoğlu Parkı ve eski BESST Otel arazisi için hazırladığı “özel imar planı”, Trabzon İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, daha önce yine mahkeme kararıyla hakim ortağı yabancılar olan bir şirkete satışı iptal edilen ancak halen Beşikdüzü Belediyesi tarafından tapu devri alınmayan, Erdal Kurtoğlu Parkı ve BESST Otel arazisi için “özel” denilebilecek bir imar planı hazırlamıştı. Öyle ki, planda BESST Oteli arazisi üzerinde 23 katlı, 80,5 metre yükseklikte bir otel rezidans inşaatı öngörülüyordu.

Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan Beşikdüzü ve Trabzonlu olan çok syıda insan TBB’ne bu imar planı düzenlemesinin iptal edilmesi için dilekçe vermişti.

Beşikdüzü’lü, Çevre sorunlarına duyarlı bir grup insan, kamusal kullanım alanlarına yapılmak istenen bu tecavüze karşı, Trabzon İdare Mahkemesine dava açarak, planın iptalini istediler.

Mahkeme gerekli keşif, bilirkişi raporları, ilgili belediyenin savunmaları gibi karara esas unsurları tamamladıktan sonra, kararını davacıların talepleri doğrultusunda vererek, imar plan değişikliğini iptal etti.

TBB, itiraz hakkını kullanacak mı? Sonucu bekleyeceğiz.

Emeği geçenleri kutluyoruz.

Haber: Atilla Korkmaz