Oğuz’da 100. Yıl Kutlandı

Oğuz Mahallesinde, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Bayramı Kutlandı. 29 Ekim 2023

Trabzon-Beşikdüzü-Oğuz Mahallesinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 29 Ekim 2023

Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 100 yıl oldu. Kutlu Olsun. Daha nice yıllarda buluşmak, yeni güzelliklere kavuşmak bu ülkede yaşayan her yurttaşın hakkıdır. Özgür, laik, sosyal hukuk devleti ülküsünün yaşamda yerini alan bir yurt özlemiyle-beklentisiyle-dileğiyle BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

İstiklal Marşı ile başladı program.

Oğuz Mahallesi insanları böyle bir günü içten yaşayarak Cumhuriyet Bayram Kutlamasında buluştular. Ne mutlu! Okulu kapalı olan bir köyün insanlarının bayram kutlamasına genciyle-yaşlısıyla katılması ne sevindiricidir. Kutlu olsun!

Bu bayramın Oğuz Mahallesi’nde kutlanması için kolları sıvayan BDK (Beşikdüzü Düşünce Kulübü), YKKED (Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği) Beşikdüzü Şubesi, Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği ve Oğuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Refik Özdemir çok değerli bir işi başardılar. Emeği geçenleri kutluyoruz.

Neler mi yapıldı?

NOT: Bayramdan karma fotograflar: Foto: Orhan Özdemir

*Beşikdüzü Köy Enstitüsü ile ilgili FOTOGRAF SERGİSİ.

Fotograf sergisinin videosu: Orhan Özdemir

*Oğuz Mahallesi Bayram Kutlaması : Foto NuralHaber

Müze Sergisi video: Orhan Özdemir

2008 yılında Beşikdüzü Festivalinde Müzelik Eşyalarımızın sergisini Belediye Başkanı Şakir Yenigün sağlamıştı. Teşekkürlerle…

Müzeliklerimizin diğer fotografları: Foto NuralHaber

*Oğuz Müzesi Girişiminin MÜZELİK EŞYALAR SERGİSİ. Foto: NuralHaber

*Üretici Kadınlar Derneği’nin KERMES ve ÜRÜN SERGİSİ : Foto: NuralHaber

Tüm bu işler bilindiği gibi kapatılan Türkelli İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Bu okulun camlarını yine bu okulun yetiştirdiği ana-babaların çocukları kaç kez kırdı. TÜRKELLİ SERGİSİ açtığımız yıl Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Algan ile Arslan Özdemir’in emeklerini unutmadık. Biliyoruz ki; Türkelli insanları kaç kez camları çerçeveleri yenilediler. Duvar boyaları yapıldı. Temizlendi. Okul açılabilir, eğitim öğretim yapılabilir hale getirildi. Bu yönetimden beklentimiz yok, açamazlar, açmayacaklar. Çünkü, üç tane cami var köyde. Baştan başa yürüsek köyü 15 dakika alır. 15 dakikalık yolu yürüyemeyenler yeni cami yaptırmışlar güya. Cami olunca İlkokulu İmam-Hatip okulu yapamıyorlar. Yapamayınca da okulu kapalı tutuyorlar. Yani, camiye 10 kişi giderken cami açık, ama ilkokula 60 öğrenci olunca kapalı. Ama iktidarlar halka hizmet etmek için, ihtiyaçlarını karşılamak için gelirler, “halkın kafasında boza pişirmek için gelmezler. “Boza pişirmenin en iyi örneğini, Büyük Sermaye HİTLER’e yaptırdı. 60-65 milyon insana kıydılar. Unutulmamalı.

Ve, bilinmesi gereken önemli bir nokta şu: İnsanları ayrıştıran, okul-cami ikilemine sokan her tür anlayış artık gerilerde kalmalı. İsteyen ibadetini yapar. DİN, IRK, CİNSİYET, DİL, BÖLGE ayrımı insanlık suçudur. İbadet ile laik eğitim karıştırılmamalı. Karıştırıldığı an şeriata doğru yol alınır. Bu nedenle asla Laik eğitimden ödün verilmemelidir.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılım yoğundu. Beşikdüzü’nden ve komşu köylerden de gelenler vardı. Bayram programı uygulanırken özgür mikrofonda yurttaşlar dileklerini-düşüncelerini dile getirdiler. Em.Öğrt. Ahmet Turan, Önceki yıllarda okulumuzda öğretmenlik yapan Erdinç Kalay ve eşi, Güler İpek, Em.Öğrt. Mehmet Aydın, giyimiyle dikkati çeken Vedat Kalaycı, Em.Öğrt. Avni Kalaycı konuşanlardan bazılarıydı.

Daha çok katılım, daha çok konuşan yurttaşlar istiyoruz.

Şimdi, önemli görev gelecek yılların bayramlarına hazırlık. Önce okulumuzun açılması…