Sehil Ailesi Trabzon’da.

Sehil Ailesi Trabzon’da. Şubat 2023

Çok üzüldüğümüz Maraş merkezli depremin yarattığı bir öykü, Antakya!dan Trabzon’a ulaştı.

Bu öyküdeki aileden üç kişi kaldı. Ailenin diğer üyeleri artık aramızda yok. Kalan üç bireyi, SEHİL AİLESİ’ni Trabzon yüreğine bastı.

Bilindiği gibi 06 Şubat 2023 depremi evleri yok etti. Evler de insanlarımızı. Yıkılan evlerin sayısından, enkaz altında kalan insanlarımızın sayısını hesapladı deprem uzmanları: 150.00 cıvarında. Oysa resmi kayıtlar 45.000 diye notladı. Bu sayıyı azda tutmak neyin hesabı ise! Anlamadık! Depremin olduğu ilk iki gün kurtarmanın yapılmaması ne anlama geliyordu? Anlamadık!

İşte, değremin yok ettiği söylenen ANTAKYA çok zor anlar yaşadı. Amik Ovası kurutulup üzerine kurulan kent yuttu insanlarımızı. 1.628.894 nüfuslu Hatay’ın yeni sayımlarda nüfusu kaç olacak?

Ersan Sehil

Merkez ilçe Antakya Merkez’de Maşuklu ve Armutlu Mahallelerinde yaşayan SEHİL AİLESİ bu depreme yakalandı. Ersan Sehil ile annesi ve kız kardeşi kurtuldu. Diğerleri ne yazık ki; aramızdan ayrılmak zorunda kaldılar. Çeşitli kampanyaların düzenlendiğine tanık olduk. Türkiye insanı, böyle insan bilir damardan beslenmektedir. Trabzon-Çağlayan’dan Hatice-Temel Aydın çifti, Sehil ailesine evlerini açtılar. Trabzon, bu üç insanımızı bağrına bastı. Kendilerine geçmiş olsun diliyoruz. Hoş geldiniz.

Ersan’ın gönderdiği fotograflardaki aile bireyleri ne yazık ki; artık aramızda yoklar.

Esat Sehil
Yahaya Sehil
Yusuf-Türkan Sehil
Derya Sehil
Tümü…
Mert Sehil
Nihat Aslan
Sibel Sehil

Tümünüz için ne söylersek az olur. Işıklar yoldaşınız olsun.

Tüm aramızdan ayrılanlara saygıyla…

Derleyen: NuralHABER