Beşikdüzü Adliye istiyor.

Beşikdüzü Adliyesini geri istiyor. 05.09.2024

İktidardakiler politik yollarla ilçeleri çoğaltıyorlar. Kendilerine uygun yöneticiler atayarak, durumu yönetmeyi tercih ediyorlar. Bu ilçelerin zamanla nüfusu artıyor. Artan nüfusun sorunları da, dilekleri de çoğalıyor. İktidarlar, insanların dileklerini karşılamak için seçildiler. Kendi isteklerini dayatamazlar. Bu ilçelerin insanları, kaç km.lik yolu çekmek zorunda değiller. Hele asıl önemlisi, YARGIÇLARIN İŞİ NORMALE DÖNECEĞİNDEN, DOSYALARI SAKİN KAFA İLE İNCELEYECEKLER.” Bu durumda adalet gecikmeyecektir.

2012 yılında Tonya, Beşikdüzü ve Eynesil Adliyeleri de Adliyelerin Birleştirilmesi yasası ile kapatılmıştı. Şalpazarı, Tonya ve Beşikdüzü halkı Vakfıkebir Adliyesi’ne gitmek durumında kalmışlarıdı. Günümüzde hala bu surum sürüyor.

Bu doğru mu? Adalet gerekli olan kişi Tonya’dan, Şalpazarı’ndan kalkıp taaaa Vakfıkebir’e gitmek zorunda. “Hadi beşikdüzü ile Vakfıkebir arası 3 km. gidebilir” diyemeyiz. Neden diyemeyiz? Çünkü; Vakfıkebir Adliyesi’nde birikme olur. Mahkemede davalar çoğalınca, dava günleri ileri tarihlere atılır. Adalet gecikir. “GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR.”

Bu nedenlerden dolayı, doğru değidir. Kısaca, yeni bir yasa düzenlenmelidir.

Beşikdüzü Muhtarlar Derneği bu durumu dile getirmek için bir duyuru düzenledi: “Adliyemizi Geri İstiyoruz.” diyorlar. İlçelerde kurulacak adliyeler, mahkeme kuruluşu ile açılır. Bu da yasa ile düzenlenir. Yeni bir düzenleme bekleyen Beşikdüzü halkı, ADLİYESİNİ GERİ İSTİYOR.